Kan de TTT poort problemen voeroorzaken in de toekomst?

Hoe veilig is deze machine voor onze nazaten?

vormstrip schets TTT
Uiteraard zorgt het verschepen van problematisch afval naar de toekomst, dat de problemen van dat afval ook naar de toekomst worden verscheept, maar dat is slechts een relatief klein probleem.

Een groter probleem treedt op waneer de uitgang van de tijdstransitieschijf geblokkeerd wordt, hetgeen kan leiden tot catastrofale compressie.

Omdat geen enkele informatie, materie of energie door de poort terug kan reizen in de tijd zal een geblokkeerd object vanaf onze zijde geen weerstand ondervinden. Aangezien ook de bots feedback niet terug in de tijd kan reizen naar de andere zijde van het object, zal het object ongeremd verplaatst worden naar de toekomst, ongeacht of daar plek is of niet. Een object zou daardoor theoretisch kunnen worden samengeperst tot twee maal zijn oorspronkelijke massa.

Voor sommige elementen kan zo’n extreme compressie leiden tot nucleaire fusie of nucleair verval, wat vervolgens weer kan leiden tot een kleine tot middelgrote atoom explosie.

Het is daarom van zeer groot belang dat de dump locaties van een TTT poorten goed gemarkeerd worden, zodat toekomstige generaties deze plek vrij kunnen houden van objecten die de uitgang van de poorten zouden kunnen blokkeren.

background schets TTT
Verder: Kan de TTT poort gebruikt worden om mensen te transporteren?