Breekt het AIG-apparaat de wetten der natuur?

Het apparaat zal laten zien hoe zwarte gaten er van binnen uit zien.

vormstrip code aig
De wetten van de natuur verbieden het ontsnappen van informatie uit een zwart gat, evenals het lekken van informatie uit een universum vóór de oerknal. Het AIG-apparaat zal echter toch beelden laten zien van de binnenkant van zwarte gaten en van de toestand van het universum voordat het bestond, en het zal zelfs afbeeldingen tonen van buiten ons universum.

Het AIG-apparaat zal mogelijk ook foto’s weergeven voordat ze worden genomen, en zeer waarschijnlijk ook foto’s tonen nadat ze voor altijd verloren waren, hetgeen een aantal tijd gerelateerde natuurwetten zou breken, als deze foto’s direct zouden worden overgedragen naar het AIG-apparaat.

Maar omdat er geen werkelijke directe verbinding bestaat tussen de originele beelden en de beelden die weergegeven zullen worden door het AIG-apparaat, wordt geen enkele fysieke wet overtreden.

Het AIG-apparaat genereert alle beelden zelf op basis van een wiskundige formule, zonder enige externe kennis, en omdat het apparaat alle afbeeldingen zal maken, zal het ook deze onmogelijke afbeeldingen tonen, zonder enige extra inspanning.

Het zal echter onmogelijk voor ons zijn om te weten welke beelden de binnenkant van een zwart gat tonen, want we hebben geen referentie-informatie om de beelden van het AIG-apparaat mee te vergelijken.

Als het AIG-apparaat de mogelijkheid zou hebben om ons te laten weten welke beelden op het display de natuurwetten overtreden, dan zou het apparaat ook daadwerkelijk de natuurwetten overtreden, maar zonder te weten welke beelden die natuurwetten overtreden, voldoet het AIG-apparaat gek genoeg aan alle bekende natuurkundige wetten.

Het is net als Schrödingers kat. Zonder te weten dat we de binnenkant van een zwart gat zien, kunnen we de binnenkant van een zwart gat te zien, door middel van het AIG-apparaat. Toch knap, van een bescheiden conceptueel kunstwerkje.

background code aig
Vervolg: Is het AIG-apparaat te koop?