Is het AIG-apparaat de ultieme bron van kennis?

Het apparaat zal afbeeldingen creëren en documentatie weergeven van elke toekomstige uitvinding.

vormstrip permutations aig

Het AIG-apparaat zal niet alleen afbeeldingen genereren van elk patent dat ooit gedeponeerd is, maar ook van patenten op uitvindingen die nog gedaan moeten worden en zelfs van patenten op uitvindingen die de mensheid nooit zal doen.

Het apparaat zal het patent weergeven, inclusief de bijbehorende foto’s en tekeningen, over praktische uitvoerbare koude kernfusie. Het apparaat zal ook de volledige beschrijving laten zien van de werking van de fontein der jeugd. Het zal alle documenten laten zien die uitleggen hoe tijdrijzen uitvoerbaar is.

Elk denkbare stukje informatie zal worden weergegeven door het AIG-apparaat, hetgeen ironisch genoeg betekend dat het apparaat niet gezien kan worden als een betrouwbare bron van informatie.

Tussen de schatkist aan goede informatie die het AIG-apparaat zal weergeven, is een veelvoud te vinden aan valse informatie, hetgeen een rookgordijn legt om elk stukje mogelijk bruikbare informatie.

Het AIG-apparaat zal documenten weergeven die de haalbaarheid van werkende perpetuum mobile bewijzen, maar ook documenten die bewijzen dat iets dergelijks onmogelijk is. Het apparaat zal elke formule weergeven, of deze klopt of niet. Het apparaat zal elke berekening weergeven, ongeacht of deze uitkomt of niet.

Het AIG-apparaat is te vergelijken met een orakel, die een bijna eindeloze stroom informatie weergeeft, zonder onze mogelijkheden tot interpretatie van die informatie ook maar enigszins te beperken.

Toekomstige ontwikkeling van het AIG apparaat zou eventueel de hoeveelheid valse informatie kunnen beperken, maar niet zonder dat dit ten koste zou gaan van de kloppende informatie.

Op dit moment is het AIG-apparaat geen betrouwbare bron van informatie, maar slechts een conceptueel kunstwerk.

background permutations aig

Verder: Is het AIG-apparaat een raam naar andere sterrenstelsels?