Wat is het AIG apparaat?

A.I.G. staat voor ’All Images Generator’, oftewel een alle afbeeldingen generator.

vormstrip sensor shield

Het AIG-apparaat bestaat uit een kleine houten kist met vier knoppen, wat electronica* en een kleine led-display, die met der tijd alle afbeeldingen zal weergeven.

Het woord ‚alle’ is in dit geval letterlijk bedoeld, want het AIG-apparaat is gemaakt om werkelijk alle mogelijke afbeeldingen te genereren.

Iedere foto ooit genomen, elk gedicht ooit geschreven, elke tekening ooit gemaakt, elk document ooit gedocumenteerd, elke droom ooit gedroomd en zelfs alles wat we nog niet hebben bedacht.

Elk top-geheim document in de kluizen van de CIA. Elk patent voor toekomstige uitvindingen. Elke foto genomen in de verste uithoeken van ons universum. Elke godslasterlijke cartoon. Elke prive foto die je nooit zou durven delen. Elke afbeelding die wellicht niet zo gezond is om te bekijken.

Al die beelden zullen worden weergegeven op een led display van 32 x 32 pixels, op elk zoom, pan en tilt niveau, met en zonder elk mogelijk beeld-effect.

De afbeeldingen worden gegenereerd volgens de zogenaamde ‚brute force’ methode, en zodoende zullen op den duur alle mogelijke pixel permutaties op het scherm te zien zijn.

Het AIG-apparaat is echter een vrij ruw prototype, dat lang niet zoveel praktisch nut heeft dan u zou verwachten na het lezen van de voorgaande monumentale eigenschappen.

Het AIG-apparaat is slechts een conceptueel kunstwerk, van Dirk Zegel, met als enig doel om mensen aan te zetten tot nadenken.

background mega

*Voor de Arduino fans; Een van de printplaten in het AIG-apparaat is een Arduino Atmega 2560.

Verder: Is het AIG-apparaat een gevaarlijk spionage middel?